Жозе Моуриньо нарече „пикльовци“ съвременните млади играчи

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо нарече „пикльовци“ съвременните млади играчи. Португалецът призна, че забелязва голяма промяна в поведението на младите футболисти днес, в сравнение с играчите на същата възраст преди 10 години.

„Трябваше да се адаптипам към един нов свят. Към света на днешните млади играчи. Трябваше да разбера разликата между това да работя с момче като Франк Лампард, който на 23 години вече беше мъж, който мислеше за футбол, работа и професионализъм, и новите момчета, които на 23 години са деца. Днес ги наричам „момчета“, а не „мъже“, защото мисля, че те са пикльовци и всичко, което ги заобикаля не им помага в живота. не ми помага и на мен в моята работа“, заяви 54-годишният португалски специалист пред „Франс Футбол“.

„Трябваше да се наглася към това. Преди десет години нито един играч нямаше мобилен телефон в съблекалнята. Това вече не е така. Но трябва да приемеш това, защото тръгнеш ли да се бориш с него, ще породиш конфликт и ще се върнеш в каменната ера“, продължи Моуриньо, като добави, че това, че има син и дъщеря на подобна възраст му е помогнало да получи по-добро разбиране за това какъв е светът днес.

„Технологиите ни донесоха нови инструменти, науката също. Но ключът за всичко, когато говорим за лидерство, е да разбираш хората, с които работиш днес“, каза още бившият мениджър на Челси и бивш наставник на Порто, Интер и Реал Мадрид.Нека Ви напомним, че всички мачове от Висша лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.