ЦСКА 1948 се обръща към медиите да отразяват обективно събитията

Ръководството на ЦСКА 1948 пусна официална декларация, с която се обръща към медиите да отразяват обективно събитията и да не използват историята на ЦСКА по отношение на други футболни клубове. „Червените“ поискаха от медиите да наричат ЦСКА-София с пълното му име, тъй като според официалните документи този отбор е Литекс с ново име.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

Уважаеми журналисти,

Събитията от последните седмици, свързани с участието на българските отбори в турнирите на УЕФА, ни дават повод за пореден път да напомним, че ПФК ЦСКА АД бе обявен в несъстоятелност. Молим Ви, придържайте се към обективната истина и не използвайте историята на ЦСКА по отношение на други футболни клубове.

Футболните запалянковци могат да ползват всякакви имена и епитети. Но вие, журналистите, носите огромна отговорност – както пред обществото, така и пред собствените си професионални стандарти. Неслучайно ви наричаме представители на „четвъртата власт“. Ваш дълг и призвание е да информирате добросъвестно българските граждани. И да не участвате в кампании по дезинформация, дори това да се случва неволно.

Група „отличници на прехода“ опитват чрез агресия и арогантно поведение да наложат интереса си, според който ПФК „ЦСКА-София“ АД е наследник на ЦСКА. Абсурдът на това твърдение е, че „ЦСКА-София“ е легитимен правоприемник на Литекс (Ловеч). И доказателствата за това са необорими. Те се намират както в Търговския регистър (ТР) на България, така и в официално споделени позиции от страна на Български футболен съюз (БФС) и на УЕФА – официалните органи, управляващи футболната игра у нас и в Европа.

Според БФС „ЦСКА-София“ е правоприемник на Литекс (Ловеч), а не на ЦСКА. Това бе потвърдено лично от президента Борислав Михайлов. Според УЕФА пък ЦСКА-София е изцяло нов клуб. Той е възникнал, след като Литекс (Ловеч) е променил името, адресната регистрация и цвета на екипите си. На 19 юни 2017 УЕФА не допусна преименуваният и преоблечен „Литекс” до участие в турнира „Лига Европа“, защото прие, че е нарушено „правилото за трите години“ членство на нов клуб в съответната национална федерация.

За разлика от играещия в ППЛ наследник на „Литекс”, ЦСКА 1948 е аматьорски футболен клуб. Собственик на 100% от клуба сме ние, част от привържениците на ЦСКА, отказали да приемат схемата с „Литекс”. Именно защото сме армейци, ние не твърдим, че ЦСКА 1948 е наследник на ЦСКА. Напротив – настояваме, че това е нов клуб, чиято мисия е да съхрани непримиримия армейски дух и честта на цесекарската общност. ЦСКА 1948 желае да бъде правоприемник на ЦСКА. Но ние вярваме, че това е възможно единствено и само в рамките на закона. Затова започнахме участие от най-ниското стъпало в българския футбол и ще извървим честно обратния път към върха, без да прескачаме нива и да се сливаме с други клубове.

Уважението към правилата ни задължава да изискаме и от Вас, представителите на медиите, да наричате ЦСКА-София с пълното му име. Не е редно българските граждани да бъдат подвеждани, че правоприемникът на „Литекс” (Ловеч) има нещо общо с ЦСКА. Това твърдение просто не отговаря на обективната истина и не е подкрепено с никакви факти.

В допълнение бихме искали да припомним, че „Литекс” (Ловеч) има четири шампионски титли. През сезон 2017-2018 ЦСКА-София като правоприемник на „Литекс” ще може да се бори за пета титла. И то при положение, че първите четири бъдат зачетени от БФС и УЕФА. Същото важи и за сблъсъците на бившия „Литекс” с ПФК „Левски”. Статистиката не лъже – ловчанлии имат 11 победи, 14 мача са завършили наравно, а в 19 случая са спечелили сините от София. Към тези данни трябва да добавим и статистиката от изминалия сезон – едно равенство, една загуба и две победи за ЦСКА-София. Абсолютно недопустимо е медиите да наричат този футболен сблъсък „вечно дерби“, тъй като това е наложеното описание на мачове между ЦСКА и „Левски”, а не между „Литекс” и отбора от столичния квартал „Подуяне”.

Благодарим предварително за отделеното внимание. Вярваме, че уважение се печели с честно и обективно отношение. Опитваме да налагаме такова в публичната си комуникация. И очакваме от медиите да бъдат обективни и честни със своите клиенти, гражданите на България. Защото истината и фактите имат значение.

Каква е предисторията?
През лятото на 2016 г. група заможни бизнесмени направи сложна юридическа схема, чрез която Литекс (Ловеч) бе придобит от Чавдар (Етрополе) и преименуван на ПФК „ЦСКА-София“ АД. Този нов клуб бе регистриран в София, а цветът на екипите му бе променен от оранжев на червен. Благодарение на професионалния лиценз на Литекс (Ловеч) – документ, издаден от БФС, който не може да се преотстъпва или продава – преименуваният клуб придоби право за участие в Първа професионална лига (ППЛ) през сезон 2016-2017. Собствениците на този нов футболен проект, използват пълен арсенал от „хибридна“ пропаганда, за да втълпят на българската общественост, че това е ЦСКА. Какви са основните им доводи? Клубът играе домакинските си мачове на стадион „Българска армия“, облечен е с червени екипи и носи на гърдите си емблемата на ЦСКА. Всъщност, емблемата се ползва в нарушение на закона още от лятото на 2016 г. Скандален е и казусът с базите – ползването им е регламентирано чрез споразумение между ЦСКА-София и Министерство на младежта и спорта (ММС). И двете страни отказват да публикуват условията на споразумението, поради което ЦСКА 1948 води съдебно дело по ЗДОИ. Факт е, че имотите в Борисовата градина и Панчарево са публична държавна собственост и отдаването им изисква провеждане на открита тръжна процедура. Такава не е проведена до момента.

Оферта на 2017Bet365 за множествен залог за Европейски футбол. Ви дава шанс да получите бет365 бонус до 100% за най-интересните първенства в Европа, както и груповата фаза, елиминациите на Шампионската Лига и трансфери с bet365 transfer. Тази бет365 оферта важи за печалбите от множествен залог с 3 или повече селекции. Направен преди мачовете, за bet365 резултати: Краен Резултат или Резултат/Двата Отбора да Отбележат Гол за Шампионската Лига на УЕФА. Висшата Лига на Англия, Серия А на Италия. Примера Дивисион на Испания или Първа Бундеслига на Германия.

Bet365 bg предава на живо футболни мачове от всички краища на света. Bet365 live също предлагат на живо и други популярни спортове като баскетбол, тенис, волейбол, билярд и много други. Може да правите bet365 спортни залози и през bet365 mobile и bet365 app. Едва след като си направите bet365 регистрация. Ще можете да използвате всички оферти като bet365 бонус лоялност, бет365 бонус код, bet365 sign up bonus code и др. За да можете да използвате пълноценно сметката си – най-вече. За да можете да правите бет365 теглене – трябва да преминете през процес по верификация на акаунта си. Следете актуални коефициенти и bet365prognozi за най-важните събития всеки ден. Bet365 мобилно приложение работи и с bet365 mobile android и iOS, mac. Не забравяйте, че за всяка оферта и залог важат бет365 правила. Може да ни откриете в следните търсачки: google, bing и yahoo.

Оферта bet365 информира, че ако тази среща завърши 0:0, bet365 ще върне губещите залози за Точен Резултат, Първо Полувреме/Краен Резултат и Скоркаст с офертата за Нулево Равенство – Отменен Залог. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове за БГ Футбол от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.