Хуан Мартин дел Потро подобри баланса си срещу Григор Димитров на 5-0 победи

Хуан Мартин дел Потро подобри баланса си срещу Григор Димитров на 5-0 победи в преките сблъсъци помежду им в турнирите от веригата на АТР. Снощи аржентинецът загуби първия сет, но проби българина четири пъти в следващите две части, за да го елиминира с 3:6, 6:2, 6:3 в първия кръг на „Мастърс“-а в Рим.

„Мисля, че играх добре през целия мач. Имах своите възможности за пробив в първия сет, но Григор играеше по-добре в този момент. Той се възползва от шансовете си“, заяви Дел Потро на пресконференцията след двубоя, продължил 2 часа и осем минути.

„Във втория и третия сет обаче аз играх солидно от основната линия, удрях по-силно от бекхенд, а началните ми удари ми помогнаха да спечеля мача“, добави аржентинецът.

Хуан Мартин дел Потро спечели първия си мач на клей през сезона преди две седмици на турнира в Ещорил, но впоследствие напусна турнира, за да бъде със семейството си в Аржентина след смъртта на дядо му.

„Беше тежък момент за мен и за семейството ми. Но сега е време да се завърна и да се опитам да дам най-доброто от себе си. Развълнувам съм да играя в Рим. Тренирах за този турнир, макар и не много. Тази седмица ще ми послужи като подготовка за „Ролан Гарос“. Ще се радвам, ако успея да изиграя още няколко мача тук, след което да се завърна в Париж след дълго, дълго време“, каза Дел Потро.

Аржентинецът не е играл по здравословни причини на „Ролан Гарос“ от 2012 година, когато достигна до четвъртфиналите. Той има и един полуфинал във френската столица през 2009 година.

Нека Ви напомним, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Вижте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.