Хамбургер ШФ доближи Вердер (Бремен) на два точки до място в Лига Европа

Обрат от 0:1 до 2:1 срещу Хамбургер ШФ доближи Вердер (Бремен) на два точки до място в Лига Европа – нещо немислимо допреди няколко месеца, когато тимът беше в зоната на изпадащите в Първа Бундеслига. В същото време гостите от Хамбург остават на точка от баражното 16-о място, което в крайна сметка може да ги изпрати в долния ешелон.

Дербито на Севера от 29-ия кръг оправда очакванията за драматизъм и отворена игра. Още в 1-ата минута Макс Крузе пропусна сам срещу вратаря, а малко след това „Шпортферайн“ излезе напред след точен изстрел на Михаел Грегорич. Десетина минути след попадението вратарят на Вердер спаси сигурен втори гол в мрежата си.

Бременчани отговориха с греда на Златко Юнузович, преди в 41-ата минута Крузе все пак да успее да изравни – 1:1.

Футболистите в зелени екипи бяха по-настоятелни, но само отличното позициониране на стража им ги спаси от нов гол след включване на Матиас Остчолек в 56-ата минута.

Преломът дойде в 75-ата минута, когато резервата Флориан Кайнц реализира за крайното 2:1.

Хамбургер ще се бори за мястото си в съперничество с Инголщат 04, Аугсбург, Волфсбург и Майнц 05. Най-вероятно един от тези ще изпадне директно, а друг ще отиде на поправителен чрез плейоф срещу третия от Втора Бундеслига.
Нека Ви напомним, че всички мачове от Бундеслига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.