Стоунс – един от най-скъпите защитници (видео)

Манчестър Сити официално обяви трансфера на Джон Стоунс от Евертън. „Гражданите“ ще платят за английския национал 47,5 милиона паунда, което го превръща в един от двамата най-скъпи защитници в историята на футбола.

Договорът на 22-годишния Стоунс е за шест сезона, като той става осмото ново попълнение на Джосеп Гуардиола в Манчестър Сити. С бонусите сумата за Стоунс обаче може да нарасне до 50 милиона.
Новината за официалното потвърждение на трансфера дойде няколко часа, след като името на Стоунс се появи в представения в УЕФА от Манчестър Сити списък със заявените от английския клуб футболисти за плейофа за влизане в групите на Шампионската лига.

„С огромно удоволствие подписвам този договор със Сити и сега, след като сделката е завършена, вече гледам към следващата стъпка в кариерата си. Виждам какво се случва тук, на „Етихад“ – това е много амбициозен клуб със страхотен мениджър, така че нямам търпение да започна и да помогна на клуба да постигне целите си. Знам, че ще бъде трудно да се преборя за място в този отбор, но аз съм амбициран да се превърна във възможно най-добрия играч. Времето, прекарано в Евертън, бе чудесно. Желая всичко най-добро на отбора и на феновете му, но сега вече ще давам максимума от себе си за Сити“, заяви Стоунс.

„Искаме да помогнем на Джон да покаже качествата си и да развие това, което вече е демонстрирал. Харесва ми начина му на игра и очаквам с нетърпение да го посрещна в нашия отбор“, добави мениджърът на Сити Джосеп Гуардиола.