Сент Етиен удари Лион в дербито на Лига 1

Отборът на Сент Етиен победи Лион с 2:0 в дербито на 23-я кръг на френската Лига 1 и нанесе втора поред загуба на „хлапетата“. С успеха си Сент Етиен се утвърди на петото място във временното класиране ис 36 точки и вече сериозно застрашава четвъртата позиция на Лион.

Измести ли го, то Лион ще остане извън местата за евротурнирите, което определено няма да е по-вкуса на амбициозния тим от богатия индустриален град.

И двата гола паднаха преди почивката. Кевин Моне-Паке откри в 9-ата минута, а Ромен Амума покачи в 22-ата минута. Гостите също имаха своите шансове, като в 13-ата минута Корентен Толисо удари греда, а в 72-ата минута Матийо Валбуена не можа да уцели вратата от удобна позиция.
В последните минути на срещата имаше изблици на нерви.Рашид Гезал напусна във втората минута на добавеното време, след като набързо си изпроси два жълти картона. Минута по-късно компания под душа отиде да му прави Корентен Толисо. Той влезе касапски в краката на Фабиен Лемоан и получи директен червен картон.
bet365