Премиър лига 2016-17: Кой къде ще се класира?

Това е най- трудната задача за сезона – да се прогнозира кой къде ще се класира в Премиър лигата. След едно лято на много промени – с много нови мениджъри и топ играчи, като могат да се очакват и още изненади през останалата част на трансферния прозорец.

Прогноза на Phil McNulty за 2016-17 Премиър лига:

1 Manchester City 11 Crystal Palace
2 Manchester United 12 Southampton
3 Chelsea 13 Sunderland
4 Arsenal 14 West Bromwich Albion
5 Tottenham 15 Swansea City
6 Liverpool 16 Bournemouth
7 West Ham 17 Middlesbrough
8 Leicester City 18 Watford
9 Everton 19 Burnley
10 Stoke City 20 Hull

Manchester City
Този сезон: Шампиони
Миналия сезон: 4ти

Пристигането на най-известния в света треньор, Пеп Гуардиола, е изпълнението на дългосрочната мечта за собствениците на Манчестър Сити – той е човекът, който те винаги са искали на чело на техния футболен отбор. Къщата Etihad е построена в очакване той да се нанесе.

Run City към Шампионската лига полуфинала и окончателна победа Capital One Cup едва покрити кампания на Висшата лига под-постижение с Мануел Пелегрини, отговарящ миналия сезон. Те бяха оставени виси до последния мач от кампанията, за да си осигури място в Шампионската лига.

Гуардиола е идеалният избор, за да извлечете повече от един качествен отбор, на който е често липсва вдъхновение и мотивация. Той е яростно мотивиран перфекционист, който няма да позволи стандартите да се понижат.

Полузащитникът Илкай Гюндоган би си послужил с измама когато може, а крилото Нолито е хитър и проницателен и е добър играч, привлечен от ФК Селта Виго.

Сега, след като Сити подписаха със защитника Джон Стоунс от Евертън върху него пада отговорността да се справи с пукнатините в защитата, причинени от лошата формаа на Еляким Мангала и Николас Отаменди, както и контузията на капитана Венсан Компани.

Новопостъпил мениджър: Пеп Гуардиола

Нови играчи: Илкай Гюндоган (Борусия Дортмунд), Нолито (Селта), Олександър Жинченко (ФК Ufa), Лерой Зане (Шалке 04), Аарон Mooy (Мелбърн Сити), Габриел Исус * (Палмейрас) * ще се присъедини през януари 2017 г. Марлос Морено (Атлетико Насионал), Джон Стоунс (Евертън).

Напуснал мениджър: Мануел Пелегрини

Излезли играчи: Мартин Демикелис (освободен), Секо Фофана (Удинезе), Аарон Mooy (Хъдърсфийлд Таун на заем), Марлос Морено (Депортиво Ла Коруня на заем).