Манчестър сити с ново лого

Този уикенд е края на екшъна във Висшата лига за сезона. Слуховете за играчи, които напускат Etihad, стават достояние, но едно нещо, което със сигурност ще се види за последен път тази неделя е сегашната значка на Манчестър Сити. През следващия сезон тя ще бъде заменена с нова значка, която е създадена след консултация с феновете на клуба.

Най-общо тя до голяма степен прилича на значките на Сити от миналото – корабът представлява корабния канал на Манчестър, по който отборът плава над червената роза на Lancashire, с три диагонални ивици в долната половина, символизиращи трите реки на града – Irwell, IRK и Medlock. Но също така има някои фини разлики – няма го мотото на латински „Superbia in Proelio („Горди в битката“), а думите „Манчестър Сити“ са по-големи от всякога, ясни и кратки, докато предишните значки имаха символите „M.C.F.C.“ и също „FC“. Това е една малка подробност, но тя отразява глобалното определение, което сега Манчестър Сити вече има в света на футболна и заявката да бъдат „голям отбор“. Бих могло да се каже, че те искат да бъдат възможно най-ясни, махайки всякакви ненужни елементи и издигайки марката ясно. MCFC може да бъде объркващо за непосветените в края на краищата, така че това е напълно оправдано, а и по подобен начин се отбелязват от другите клубове.

Най-новата значка прави препратка към историята на клуба с това, че прилича на предишните значки, но също така е и много по-представителна за настоящото състояние на клуба във футбола. Харесва ли ви новата значка, или мислите, че те са по-добре с тази, която те са имали от 1997 г. насам?