Лео Меси отново на съд

Утре в Барселона започва процесът срещу Лионел Меси за укриване на данъци. Аржентинецът е обвинен, че е придобил около 4 милиона евро от неплащане на данъци. След като спечели титлата и Купата на Испания, петкратният носител на „Златната топка“ и баща му ще се изправят в съда по обвинения от юни 2013 г.

Процесът ще продължи до 2-и юни, когато Меси и баща му ще дадат показания. Явяването в съда ще бъде само дни преди той да се присъедини към съотборниците си от Аржентина за Копа Америка.

Меси и баща му Хорхе Орасио Меси са обвинени, че са използвали серия от компании в Белиз и Уругвай, за да избегне данъци върху 4,2 милиона евро. Сумата е придобита от продажбата на имидж правата на Лео за периода от 2007 до 2009 г.

Двамата вече платиха 5 милиона евро на данъчните, след като бяха официално обвинени през 2013 г. Срещу тях има три обвинения, а испанските прокурори искат затвор от 22,5 месеца за Меси и баща му, ако те бъдат признати за виновни. Освен това те ще трябва да платят глоби в размера на сумата, за която са обвинени, че незаконно са прибрали.