Камата проучва треньора на ЦСКА

Едуард Йорданеску е бил пожелан за треньор на ЦСКА лично от легендата на българския футбол Христо Стоичков, който понастоящем е акционер в ЦСКА.

В търсене на решение за треньорския въпрос Камата е разговарял с много близкия си приятел Георге Хаджи, който дойде за юбилейния му мач през месец май на националния стадион „Васил Левски“. Именно емблемата на северните ни съседи е дал препоръка „армейците“ да се насочат към 38-годишния специалист, който е считан за доста перспективен, пише „Тема: Спорт“.

Стоичков е настоял съветът на Хаджи да бъде последван и 38-годишният румънски треньор Йорданеску дабъде потърсен тези дни.

През 2004-а Йорданеску спира с футболната си кариера, която не е в графата блестящи, и тръгва по стъпките на баща си. Едуард минава курсове в Испания, Италия и Англия. Седем години по-късно за първи път дебютира като старши в „Стяуа“, където ексцентричният президент Джиджи Бекали го слага вместо Илие Думитреску. Първата постоянна работа на Едуард е в третодивизионния „Фортуна“ (Брази), след един сезон отива в елитния „Тургу Муреш“. Последната преди ЦСКА спирка е „Пандури“, с който треньорът стига до финал за купата на Румъния.