Жозе Моуриньо дразни Клоп и Венгер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо започна с психоатаки към своите колеги във Висшата лига още преди сезонът в Англия да е започнал официално. Само ден след финализиране на трансфера на Пол Погба от Ювентус, португалецът побърза да се атакува вербално Арсен Венгер и Юрген Клоп.

Дни по-рано, мениджърите на Арсенал и Ливърпул коментираха, че никога не биха си позволили да привлекат един играч за 100 млн. евро. Толкова струва Пол Погба на Манчестър Юнайтед. Моуриньо подразни Клоп и Венгер, че не са част от достатъчно големи клубове, за да си позволят да направят нещо подобно.

„Знам за дискусиите, които се водиха в последните дни. Разбирам ги – понякога във футбола се случва така, че някои клубове чупят рекорди, но това могат да направят само клубове като Манчестър Юнайтед“, коментира Моуриньо. “Когато чух някои от коментарите и чух, че някои мениджъри критикуват това, се замислих, че те никога няма да имат този проблем. За да имаш този проблем, то трябва да си в някой от най-големите отбори на света. В Манчестър Юнайтед това може да се случи“, каза още португалецът.