Григор Димитров започва днес участието си на турнира на трева Mercedes Cup в Щутгарт

Българският топтенисист Григор Димитров започва днес участието си на турнира на трева Mercedes Cup в Щутгарт. Нашият състезател ще се изправи срещу 2-3-сантиметровия поляк Йежи Янович в третия мач за деня на Централния корт.

От 12,00 часа наше време започват Жереми Шарди и Фелисиано Лопес. Не преди 14,30 стартира дуелът между Томаш Бердих и Бърнард Томич. Непосредствено след тази среща на корта излизат Димитров и Янович.

Двамата играха на турнира в София през февруари и полският тенисист много сериозно измъчи българина – 4:6, 6:3, 7:5, а иначе двамата са се срещали на “Мастърс”-а в Рим през 2015 (6:3, 7:6(4)) и в Синсинати през 2014-а, когато е единственият успех на Янович – 6:4, 3:6, 6:3.

Янович е роден на 13 ноември 1990 година в Лодз и е много опасен на трева именно поради високия си ръст. Oчевидно началният му удар е едно от големите му оръжия и потенциално на трева той би бил още по-опасен, макар срещу Кузнецов в първия кръг в Щутгарт да записа само 5 аса и да направи 5 двойни грешки, като успеваемостта на първи сервис му бе 63%, като спечели 77% от точките при него и 47% от точките при второ подаване.

През 2017 година Янович има само една победа в основната схема на турнири от световния тур на АТР – и то именно над Дуди Села в София, след което бе елиминиран от Григор Димитров. Другите му две победи са в квалификации на турнирите от сериите АТР250 и Окланд и Мюнхен, а иначе той отпадна в 1 кръг на Australian Open и “Ролан Гарос” и останалите му победи са в събития от категория Challenger.

Янович няма титли и финали на сметката си, като в световния тур на АТР и Големия шлем има 96 победи и 92 загуби, а най-силната му настилка е твърдата.

Оферта bet365 информира, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.