Брейди прие наложеното му наказание от НФЛ

Състезателят от Ню Инглънд  Том Брейди прекрати битката с комисионера на НФЛ и прие наложеното му наказание да не играе четири мача. Куотърбекът се отказа да подава жалба пред Върховния съд на САЩ и сега ще пропусне първия месец от новия сезон. 

Шансовете на Брейди да получи изслушване пред Върховния съд на САЩ се оценяваха на нищожни предвид, че съда  разглежда само около 5% от подадените искове и предвид предстоящата лятна ваканция на Висшата съдебна инстанция.

„Изминалите 18 месеца бяха тежки и затова взех решение да прекратя обжалването. Надявам се още тази есен да съм в игра и да помогна на Ню Инглънд”, заяви Брейди в съобщение до медиите.

Ню Инглънд бяха заловени с по-меки от необходимото топки във финала на АФК срещу Индианаполис през януари 2015 г. Разследването породи съмнения, че „патриотите” месеци наред са използвали нерегламентирани топки в домакинските си мачове, а самият Брейди отказа да сътрудничи на разследването и вместо това унищожи мобилния си телефон с мотивировката „страх от изтичане на лична информация”.