Блестящ дебют на Игуаин

Ювентус и Фиорентина предложиха драматичен изход в дербито помежду си от първия кръг на Серия А за новия сезон. Мачът ще се помни с първия победен гол на за придобивката на торинци Гонсало Игуаин. Аржентинецът се появи като смяна в 66-ата минута и реши мача с попадение четвърт час преди края, което оформи успеха с 2:1.

Гонсало Игуаин трудно скриваше щастието си след първия си гол за отбора, който падна още в дебюта му и при това донесе успех срещу един от големите врагове – Фиорентина.

„Много се радвам за моя дебют, заради победата и заради гола“, възкликна Игуаин след последния съдийски сигнал. „Трябва да продължим по същия начин. Беше много важно да тръгнем с победа. Работихме здраво и успехът е съвсем заслужен.“

„Надявам се да се отплатя на феновете за тяхната привързаност с много голове. Искам да спечеля колкото се може повече титли, но това тук е само началото. Посвещавам гола си на всички, които имаха вяра в мен“, добави Игуаин, който премина от Наполи в Ювентус срещу 90 милиона евро.