Анди Мъри подкрепи публично изпробването на новите тенис правила

Световният номер 1 Анди Мъри подкрепи публично изпробването на новите тенис правила по време на финалния за годината турнир между най-добрите играчи под 21-годишна възраст през сезона – Next Gen ATP Finals в Милано през ноември.

“Тенисът се развива чудесно в момента, но не можем да сме сигурни, че и в бъдеще ще е така, затова е важно да се изпробват нови формати, за да разберем дали ще проработят. Хубаво е да се пробват нови неща, а аз лично предпочитам да се играят по-кратки сетове, но да не се въвежда “внезапна смърт” по време на дюса”, сподели Мъри.

Ето и какви всъщност са промените в правилата, които ще влязат в сила за финалния турнир на младите играчи:

1. Играе се до спечелване на три от пет сета, но един сет се печели след четири гейма на сметката на даден играч, като при 3:3 има тайбрек. Също така при 40-40 в гейм печели този, който е победител в следващото разиграване (въпросната “внезапна смърт”, за която говореше и Мъри).

2. По-кратки загрявки. Мачовете започват точно 5 минути след като играчите излязат на корта.

3. Измерване на времето преди всеки начален удар. Между точките ще има часовник, който ще отброява 25-те секунди, полагащи се за изпълнение на сервис.

4. Без отчитане на нередовен сервис, ако топката докосне мрежата.

5. Само 1 медицински таймаут за играч по време на мач.

6. Играчите ще могат да се консултират с треньорите си по време на двубоя, но без самите наставници да бъдат допускани на корта (все още от АТР не са избистрили това правило).

Оферта bet365 информира, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.