Стоичков взе участие в празненствата по случай 25-годишнината от триумфа на Барселона

Легендата на българския футбол Христо Стоичков взе участие в празненствата по случай 25-годишнината от триумфа на Барселона в бившия турнир за Купата на европейските шампиони. На 20 май 1992 г. каталунците сразиха Сампдория с 1:0 на “Уембли” и завоюваха първия си трофей от тази надпревара. През годините след това “блаугранас” спечелиха Шампионската лига още четири пъти, но успехът в Лондон си остава специален.

В тази връзка голяма част от играчите от славния тогава тим на Йохан Кройф се включиха в събитието на “Камп Ноу”. На терена имаше мач на малки вратички между ветераните на Барса, сред които и Стоичков, и тези на Бенфика, завършил 0:0. Българинът, когото и сега коментаторът наричаше „Ристо Стойков“, направи няколко добри отигравания.

Най-интересното за феновете обаче беше моментът, в който Камата, капитанът Хосе Мария Бакеро и Роналд Куман, с помощта на деца от школата, пресъздадоха знаменитото изпълнения на прекия-свободен удар, от който преди 25 г. холандецът донесе минималния успех над Сампдория.
В края всички пак вдигнаха купата, като бяха облечени с паметните жълти екипи от финала на “Уембли”.

Оферта bet365 информира, че всички мачове от Ла Лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.