Пиронкова продължи днес участието си на турнира на трева в Нотингам

Цветана Пиронкова продължи днес участието си на турнира на трева в Нотингам с мач от втория кръг срещу японката Куруми Нара. Бившата полуфиналистка на „Уимбълдън“ Цвети не даде шанс на азиатката, като я победи с 6:3, 6:2 за 1 час и 17 минути. Това е втора победа от два двубоя на Пиронкова срещу тази съперничка. Пловдивчанката спечели с 6:3, 1:6, 6:1 мача помежду им на турнира в Истанбул (на хард) през 2015 година.

Двете тенисистки си размениха по един гейм в началото на днешния мач, но във второто си подаване Пиронкова допусна изоставане от 0:40. Българката стигна до 40:40, но следващите две точки бяха спечелени от Нара и първият пробив в срещата бе факт. Пиронкова успя мигновено да върне пробива, печелейки маратонски четвърти гейм за 2:2. Най-силната ни тенисистка взе следващото си подаване, а после реализира пробив на 0 за 4:2. Макар и с известни трудности, Цвети успя да затвърди пробива и при 5:2 тя изглеждаше доста по-близо до спечелването на първия сет.

След края на седмия гейм пловдивчанката взе медицински таймаут, но не стана съвсем ясно заради какъв точно проблем тя е поискала на корта да се появи физиотерапевт. След паузата Нара взе гейм на нула за 3:5, но Цвети отговори на свой ред с блестящ гейм, в който не даде точка на противника си и затвори първата част.

Вторият сет започна с пробив за 29-годишната Пиронкова, която в момента заема 126-о място в ранглистата на WTA. Българката поведе с 4:0 и дева тогава 91-ата в света японка успя да вземе гейм. Пиронкова взе подаването си за 5:1, а при 5:2 получи възможност да сервира за място на 1/4-финалите. Цвети без особени трудности довърши съперничката си и ще спори за място на полуфиналите с поставената под №5 чехкиня Луцие Шафаржова или Су-Вей Хсие (Тайван).

Оферта bet365 информира, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.