Найденова и партньорката й Жаклин Како (САЩ) се класираха за четвъртфиналите на турнира на трева

Най-добрата българска тенисистка на двойки Александрина Найденова и партньорката й Жаклин Како (САЩ) се класираха за четвъртфиналите на турнира на трева в Хертогенбош, Холандия. В двубой от първия кръг Найденова и Како се наложиха с 6:3, 7:6(4) над силния японски тандем Мию Като и Риса Озаки.

Найденова и Како изиграха много добър първи сет, в който се наложиха за само 30 минути. Във втората част обаче играта бе доста по-равностойна. Найденова и Како започнаха отлично, поведоха с 3:0 гейма с два пробива, но в този момент японските им съпернички показаха характер и на свой ред изравниха до 3:3.

Като и Озаки стигнаха дори до точка за спечелване на сета при 5:4, но Найденова и Како се справиха в тази ситуация и реализираха дори нов пробив за 6:5. Японките обаче върнаха веднага пробива, при това на 0 и пратиха сета в решителен тайбрек. В него двата тандема се движеха при равен резултат до смяната на полетата при 3:3, но след това Найденова и Како реализираха минипробив, който им бе достатъчен, за да се класират на четвъртфинал.

Там двете ще срещнат победилките от двубоя между поставените под номер 3 в схемата Ксения Кнол (Швейцария)/Коко Вандевеге (САЩ) и Елизе Мертенс (Белгия)/Ева Вакано (Холандия).

Оферта bet365 информира, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.