Манчестър Сити е много близо до класиране в групите на ШЛ

Отборът на Манчестър Сити е много близо до класиране в групите на Шампионската лига след като постигна убедителна победа с 5:0 над Стяуа в първия мач между двата тима от плейофа, който се игра в Букурещ. „Гражданите“ можеха да спечелят и далеч по-убедително, като Серхио Агуеро пропусна две дузпи, а освен това играчите на гостите нацелиха и три греди. Аржентинецът обаче се реваншира по най-добрия начин и след това наниза хеттрик в 41-ата, 79-ата и 89-ата минута.

Манчестър Сити и още във 2-ата минута имаше шанс да открие резултата, когато удар на Станчиу профуча до гредата. Тактиката на домакините обаче не бе най-удачната, като бързо „гражданите“ взеха нещата в свои ръце и в 8-ата минута си изработиха дузпа. Рахим Стърлинг бе спънат от Муниро Съли в наказателното поле
До края срещата Манчестър Сити бе пълен господар и довърши съперника с нови два гола. Първо в 79-ата минута след страхотна комбинация Нолито изведе Агуеро в пеналта и той за втори път порази вратата на Флорин Ница за 0:4. В 89-ата минута аржентинецът оформи и своя хеттрик и крайното 0:5 след хубава контра и хладнокръвно изпълнение.

Така английският тим си тръгва повече от доволен от Румъния, като само някаква страхотна изненада в реванша може да попречи на „гражданите“ да се класират в групите на Шампионската лига.