Луис Енрике: Всеки трябва да даде най-доброто от себе си

Наставникът на Барселона Луис Енрике счита, че на отбора му предстои по-лесна задача в реванша срещу Ювентус в сравнение с епичния обрат срещу Пари Сен Жермен на осминафиналите в Шампионската лига. В миналия кръг испанците се справиха с изоставане от 0:4 в първия мач, а сега губят само с 0:3.

„Не ни трябват много голове – само три. Затова през цялото време ще сме в атака, атака, атака“, закани се Лучо на срещата си с медиите днес.

Преди сблъсъка с парижани той прогнозира, че в даден етап от двубоя тимът му ще е близо до обрата. „Не се съмнявам, че сега ще бъде по-различно. Даже утре ще бъде по-лесно, защото първият мач завърши 0:3. Ако съперникът ни вкара гол, тогава ще търсим пет попадения. Ако допуснем два гола – ще гоним шест. Срещу ПСЖ се справихме перфектно. Не се нуждаем от перфектен двубой, а от това да сме ефективни: да успеем да „убием“ самочувствието на противника и като цяло да го ограничим, да сме агресивни, да покажем нашите качества, а и да накараме феновете да полудеят още от първата минута“, продължи треньорът.

Енрике посочи, че от изключително значение е футболистите му да запазят присъствие на духа: „Трябва да държим емоциите под контрол. Обратът срещу ПСЖ не беше толкова далеч – само преди три седмици. Не сме забравили как се прави, даже вече сме свикнали. Няма какво да губим и това по-скоро ни успокоява. Призовавам привържениците на „Камп Ноу“ да не си тръгват в 80-ата минута, както някои го сториха тогава. Показахме, че можем да забием три гола за три минути. Може би ни предстои нова историческа вечер и затова нека феновете да си стоят на местата до 95-ата минута. Юве може да избира как да играе, докато ние имаме само една опция – атака. Всеки трябва да даде най-доброто от себе си. А Лионел Меси може да ни помогне много дори ако покаже само 25% от качествата си. Бих предпочел да имахме поне месец за подготовка за този реванш. Даже бих искал да заведа отбора на Малдивите, но…“

Наставникът потвърди, че Хавиер Масчерано е възстановен от травмата си и може да играе в сряда.

Луис Енрике говори и за Серхио Бускетс: „Той е един от най-интелигентните ни играчи в тактически план. Дори да го накарам да играе като централен нападател, пак ще се справи добре.“1.2 Bet365 Livescore годишно излъчва над 70 000 спортни събития на живо. Все пак трябва да имате предвид, че е възможно поради права за интелектуална собственост някои от спортните събития да не могат да бъдат излъчвани. Bet365 е световен лидер в предаването на живо на спортни събития, но много хора се чудят дали това е легално. Няма причина да се притеснявате, тъй като букмейкърът излъчва само и единствено предавания, за които е получил изрично разрешение. Дори в някоя от държавите излъчването на това спортно събитие да е забранено, bet365 просто ще блокира излъчването на това събитие до тази група от хора. Това е още една причина да не се притеснявате и да се насладите на любимите си предавания с Bet365 Livescore.