Григор Димитров постигна солиден успех на старта на тенис турнира от Големия шлем “Уимбълдън”

Григор Димитров постигна солиден успех на старта на тенис турнира от Големия шлем “Уимбълдън” срещу един от качествените млади играчи Диего Шварцман. Хасковлията срази 24-годишния аржентинец за час и 50 минути игра със 7:6(2), 6:2, 6:2, като имаше трудности само в първия сет, когато двамата си поделиха по един пробив.

Впоследствие обаче Димитров осъществяваше два брейка и с далеч по-голяма класа (особено на тревна настилка) подчини първия си опонент на “Уимбълдън” тази година.
Следващото препятствие пред Григор ще е Маркос Багдатис – негов добър приятел и бивш партньор на двойки, който по-рано елиминира участващия с “уайлд кард” Джеймс Уорд с 6:4, 6:4, 6:3. Шварцман имаше само четири мача на трева преди сблъсъка с Димитров в кариерата си и все още не е записал първата си победа на такъв тип корт. Както е известно пък, хасвколията може да срещне Роджър Федерер евентуално на осминафинал, а ако преодолее Багдатис, потенциално ще се изправи срещу 23-ия поставен Джон Иснър.
Първи сет

1:0 – Димитров започна доста трудно от сервис и подари троен брейк-пойнт на съперника си, но след това повиши нивото на началния си удар и почти без разигравания стигна до дюс. В крайна сметка със сервиси над 200 км/ч хасковлията осъществи обрат и поведе в резултата.

2:0 – По принцип сервисът е не по-малко оръжие за Шварцман, но той също започна трудно подаването си и с чудесно изградени атаки след ретур Григор си заслужи три възможности за пробив. Бекхенд в мрежата узакони брейка на нула и осигури добър аванс за Димитров.

3:0 – Григор направи втората си двойна грешка, но иначе нямаше проблем да затвърди пробива, а и Шварцман трудно сменяше посоките на ударите си и грешките му спомогнаха за прогреса на българина.

3:1 – Шварцман отново не успяваше да пласира първия си сервис, но въпреки това откри сметката си в мача.

3:2 – Нивото на ретурите на аржентинеца рязко се повиши, защото и Григор не можеше да разчита на първия си сервис, впоследствие Шварцман нацели два пъти линиите и осъществи на свой ред пробив на нула.
3:3 – След като в първите три гейма имаше серия от 11 спечелени от 12 разигравания, сега Димитров влезе в дупка и не можа да вземе точка във втори пореден гейм.

4:3 – С 12-ата си непредизвикана грешка Григор отново си стъжни положението и подари равенство 40-40 на Шварцман, който иначе до този момент бе направил само един уинър срещу седем на аржентинеца. Но този път сервисът на Димитров му помогна в напрегнатата ситуация и той най-накрая спечели гейм.

4:4 – Ретурите на българина обаче продължаваха да не са достатъчно качествени, че да създадат проблеми на Шварцман, който вече дори нямаше нужда да вкарва първи сервис.

5:4 – Точно когато мачът навлезе във втората си половина от часа, Григор спести време на свое подаване и с по-мощни начални удари не остави шансове на Шварцман.

5:5 – Сервисът на Шварцман не минаваше границата от 200 км/ч, но въпреки това му вършеше достатъчно добра работа, като в същото време грешките му намаляха значително.

5:6 – Движението по корта продължаваше да не е най-доброто възможно за Григор, а вторият му сервис не му носеше никакви дивиденти. С 16-ата си грешка той даде брейк-пойнт на Шварцман, след което решение на съдията да се преиграе точката при вкаран сервис (с намеса на хоук-ай) не се оказа добра за Димитров, защото аржентинецът имаше късмет и топка в мрежата на българина му даде пробив.

6:6 – Григор поведе с 15:30 след двойна грешка на Шварцман, при която човек от публиката извика: „А така!“ Впоследствие българинът си заслужи и брейк-пойнт, а съперникът му се поддаде на напрежението и не вкара първи сервис, като при последвалото дълго разиграване предизвикана грешка на аржентинеца доведе сета до тайбрек.

Тайбрек – Григор записа първия мини-пробив с невероятен ретур и лоша преценка на Шварцман, който очакваше топката да отиде в аут. Българинът обаче направи петата си двойна грешка, но после се реваншира с поредния си тактически рецитал, когато сменяше посоката на дълго разиграване, излезе на мрежата и провокира грешка за 5:3. Шварцман отрази първия от трите сет-бола, но след това Димитров бе успешен при апроуча си (за седми път) и спечели тайбрека 7:4.
Втори сет

1:0 – Димитров започна малко по-освободено частта и за разлика от средата на първия сет, този път бе доста по-разнообразен в ударите си и съответно записа два уинъра, за да осъществи ранен пробив.

2:0 – Две двойни грешки и бекхенд в аут обаче предоставиха брейк-бола на Шварцман, но смач и ас доведоха нещата до дюс. Все пак сервисът също помогна и пробивът бе затвърден.

2:1 – Този път аржентинецът бе доста по-безгрешен и доста по-спокойно спечели подаването си, но пък Григор записа един ретур-уинър от бекхенд по правата.

3:1 – В първия сет Димитров се пропука след пробива си и допусна изравняване и серия от геймове за аржентинеца, но сега продължи да бъде солиден при подаването си и го спечели убедително.

3:2 – Шварцман спази тенденцията сервис-геймовете да се печелят безпроблемно.

4:2 – След като не вкара нито веднъж първия си сервис, Григор направи двойна грешка и подари брейк-пойнт на Шварцман. Както се случи и в предишни моменти от мача обаче, точно тогава хасвколията се активизира и вкара гейма в дюс. Решителната точка в полза на Димитров включи атрактивно разиграване на мрежата и в крайна сметка с лоб българинът надделя.

5:2 – Двойна грешка на Шварцман позволи на Григор да се сдобие с още един пробив и да се доближи максимално до спечелване на втория сет, а с това и до нанасяне на сериозен удар по самочувствието на аржентинеца. Невероятното бе, че Димитров до този момент бе вкарал само 35% от първи сервис.

6:2 – Въпреки петте двойни грешки в сета и проблемите при първото си подаване, Григор бе безпощаден в решителния осми гейм и го спечели на нула.
Трети сет

1:0 – Димитров се нуждаеше от пет минути, за да направи пробива в началото на сета, но отново си свърши работата по отличен начин и показа класа в решителен момент.

2:0 – Григор затвърди без проблеми и в същото време запази по-ниския си брой на непредивикани грешки, поне в сравнение с първия сет.

2:1 – По сценария от втората част Шварцман си взе подаването и намали изоставането си в резултата, като спря поредицата от пет гейма в полза на Димитров.

3:1 – Григор отново не даде никакви шансове на съперника си и без напрежение спечели сервис-гейма си.

4:1 – Виждайки, че мачът излиза съвсем от обсега му, Шварцман започна да поема повече рискове и да прибързва с решенията си, като Димитров просто се държеше в разиграванията и изчакваше поредната грешка на съперника си. 17-ата грешка на аржентинеца осигури нов пробив на Григор.

5:1 – Григор спечели подаването си на нула и изглеждаше сякаш нищо не може да му отнеме победата.

5:2 – Шварцман бе стабилен от сервис, а и Димитров не бе особено заинтересован да приключва мача на всяка цена в седмия гейм, като му предстоеше да сервира за победата.

6:2 – Димитров не разочарова и с гейм на нула приключи с Шварцман за час и 50 минути.

Оферта на 2017Bet365 за множествен залог за Европейски футбол. Ви дава шанс да получите бет365 бонус до 100% за най-интересните първенства в Европа, както и груповата фаза, елиминациите на Шампионската Лига и трансфери с bet365 transfer. Тази бет365 оферта важи за печалбите от множествен залог с 3 или повече селекции. Направен преди мачовете, за bet365 резултати: Краен Резултат или Резултат/Двата Отбора да Отбележат Гол за Шампионската Лига на УЕФА. Висшата Лига на Англия, Серия А на Италия. Примера Дивисион на Испания или Първа Бундеслига на Германия.

Bet365 bg предава на живо футболни мачове от всички краища на света. Bet365 live също предлагат на живо и други популярни спортове като баскетбол, тенис, волейбол, билярд и много други. Може да правите bet365 спортни залози и през bet365 mobile и bet365 app. Едва след като си направите bet365 регистрация. Ще можете да използвате всички оферти като bet365 бонус лоялност, бет365 бонус код, bet365 sign up bonus code и др. За да можете да използвате пълноценно сметката си – най-вече. За да можете да правите бет365 теглене – трябва да преминете през процес по верификация на акаунта си. Следете актуални коефициенти и bet365prognozi за най-важните събития всеки ден. Bet365 мобилно приложение работи и с bet365 mobile android и iOS, mac. Не забравяйте, че за всяка оферта и залог важат бет365 правила. Може да ни откриете в следните търсачки: google, bing и yahoo.

Оферта bet365 информира, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.