Атлетик Билбао записа разгромна победа с 5:1 в домакинството си на Лас Палмас

Отборът на Атлетик Билбао записа разгромна победа с 5:1 в домакинството си на Лас Палмас от 32-ия кръг на Примера дивисион и отново се върна в борбата за участие в Европа. Баските буквално разкъсаха своя съперник. Икер Муниаин (7 и 58) и Ариц Адурис (18 и 59) вкараха по две попадения в мача, а Микел Сан Хосе (9) също се разписа за домакините. Почетното попадение за гостите пък бе дело на Педро Бигас (12).

Срещата започна супер динамично и за по-малко от двадесет минути вече бяха паднали четири попадения в двете врати. В 7-ата минута Муниаин даде преднина на Атлетик с прекрасен удар от фаул, а само две по-късно Сан Хосе с глава след центриране от корнер простреля за втори път вратата на съперника.

Лас Палмас върна един гол в 12-ата минута, когато Бигас се разписа също с глава, но в 18-ата домакините отново дръпнаха с два гола, като след хубава контраатака Иняки Уилямс центрира по земя за Адурис, той елиминира вратаря и отбеляза за 3:1.

През втората част тимът от Билбао довърши гостите с още два бързи гола. В 58-ата минута една лошо изчистена топка стигна до Муниаин пред наказателното поле и той с изстрел от воле отбеляза четвъртия гол за своя тим. Крайното 5:1 пък оформи отново Адурис само минута по-късно. Той бе изведен от Сан Хосе и на празна врата нямаше как да сгреши.

След този успех Атлетик събра актив от 53 точки и временно излезе на 6-ата позиция в класирането, но е с мач повече в актива си. Лас Палмас пък запазва 13-ото си място с 38 спечелени точки.Нека Ви напомним, че всички мачове от Ла Лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.