Юве срещу Рома в битката на върха

През последните години Рома се утвърди като най-сериозният конкурент на Ювентус в Серия „А“ и по всичко личи, че през и този сезон няма да е по-различно. „Вълците“ отново са втори в класирането, като изостават с 4 точки от шампионите, които са се устремили към поредната си титла. Отборът на Лучано Спалети е в серия от три победи, а в дербитата срещу Лацио и Милан дори не допусна гол.

Евентуален успех в Торино може да направи битката за първото място много вълнуваща, но при победа на Юве разликата ще набъбне до 7 точки и „бианконерите“ ще имат голямо предимство.

„Старата госпожа“ си стъпи на краката след загубата от Дженоа и надви последователно Аталанта и Торино. Въпреки че в отделни мачове играе неубедително, Ювентус е единственият отбор в Европа, който успя да спечели групата си в Шампионската лига и в същото време е водач във вътрешното първенство. Сега тимът на Масимилиано Алегри ще трябва да се изправи срещу жадните за победи „вълци“, които са все така остри в атака, но за разлика от предишни години показват и относителна стабилност в защита.

За Юве се очаква завръщането в игра на Андреа Бардзали, но Алегри няма да може да разчита на Леонардо Бонучи, Даниел Алвеш и Марко Пяца. Пауло Дибала постепенно навлиза във форма и почти сигурно ще остави на пейката Марио Манджукич. Миралем пък Пянич за първи път ще се изправи срещу бившия си отбор.

За Рома добрата новина е възстановяването на Мохамед Салах. В лазарета все още са Алесандро Флоренци и Бруно Перес. Франческо Тоти страдаше от вирусно заболяване и още не е готов за игра.

Статистиката не дава големи шансове на Рома. Под ръководството на Спалети „джалоросите“ имат една единствена победа над Ювентус, при 3 равенства и 17 загуби. Освен това, само веднъж в последните си 22 мача срещу торинския гранд Рома опази вратата си суха. Това се случи при победата с 1:0 през февруари 2013 година. От общо 82 шампионатни гостувания в Торино, столичани могат да се похвалят само с 8 победи. „Вълците“ са в серия от 5 поредни загуби като гост на Юве след победата с 2:1 през януари 2010 година.

Водещият букмейкър bwin определя за фаворит Ювентус с коефициент за победа на „бианконерите“ 1.75. Равенството е оценено с 3.70, а коефициентът за успех на Рома е 5.25.

Прави впечатление, че до момента от началото на сезона и двата отбора са пестеливи до почивката, но играят много силно през вторите полувреме, когато падат по-голямата част от попаденията иим – 21 от 35 за Юве и 25 от 36 за Рома.

Според bwin тримата футболисти с най-голям шанс да се разпишат в мача са от Юве. Коефициентът за гол на Гонсало Игуаин е 1.80, следват Пауло Дибала с 2.10 и Марио Манджукич с 2.20. Най-вероятният голмайстор за Рома е Един Джеко с коефициент 3.00.

Вероятни състави:

ЮВЕНТУС (4-3-1-2): Буфон; Лихтщайнер, Ругани, Киелини, А. Сандро; Кедира, Маркизио, Сураро; Пянич; Дибала, Игуаин
Старши треньор: М. Алегри
РОМА (4-2-3-1): Шчесни; Рюдигер, Манолас, Фасио, Е. Палмиери; Де Роси, Строотман; Ел Шаарауи, Наинголан, Пероти; Джеко
Старши треньор: Л. Спалети
bet365