ФИФА СПРЯ ПРАВАТА НА ФУТБОЛИСТ ОТ ШЛ

ФИФА спря правата на Хакан Чалханоолу от Байер (Леверкузен) за следващите четири месеца след решение на Спортния арбитражен съд (CAS). Става дума за дело, което Трабзонспор заведе срещу турския национал и в крайна сметка го спечели.

През 2011 г., когато Чалханоолу е на 17 години и е в школата на Карлсруе, клубът от Трабзон му плаща 100 000 евро на него и баща му, който е негов агент. Идеята на турците е играчът да премине при тях като свободен агент преди началото на сезон 2011/12. Условието било, че ако Хакан се откаже от този трансфер, той ще дължи на Трабзонспор 1 млн. евро обезщетение.

Точно това се случва, след като Чалханоолу първо избира да преподпише с Карлсруе, а след това преминава в Хамбургер ШФ. После обаче той отказва да изплати въпросния милион, като адвокатите му изтъкват факта, че когато е правена тази договорка, футболистът не е бил пълнолетен.

В крайна сметка обаче CAS отсъди в полза на Трабзонспор и затова сега ФИФА налага това наказание. Отделно футболистът е глобен със 100 000 евро.
bet365