СТОИЧКОВ СЕ ЗАЯДЕ С ФИГО

Стоичков за пореден път демонстрира неподражаемия си темперамент. Камата участва в предаването „Футбол клуб“ на телевизия „Юнивижън“ заедно с Луиш Фиго

Стоичков за пореден път демонстрира неподражаемия си темперамент. Камата участва в предаването „Футбол клуб“ на телевизия „Юнивижън“ заедно с Луиш Фиго.
Първоначално разговорът започна с португалеца, който бе запитан дали съжалява за трансфера си от Барселона в Реал Мадрид.
„Това е в миналото. Минаха цели 16 години. Тогава това бе мъдро решение. Когато не се чувстваш оценен на едно място, използваш възможността да отидеш на по-добро. Спечелих доста титли с Реал и това е всичко, което има значение“, заяви Фиго.
След това започна блиц интервюто и първият въпрос бе дали Фиго смята Жозе Моуриньо за най-добрият треньор в света, а неговият отговор бе „вярно“. На втория въпрос дали Кристиано Роналдо е най-добрият португалски футболист в историята обаче Фиго без замисляне каза „не“: „Той е един от най-добрите, но Еузебио е над всички“.
Фиго също така призна, че причината да си тръгне е била в президента Флорентино Перес, след това дойде ред на Стоичков и без забавяне той попита: „Когато отидеш в Барселона, хората продължават ли да те обиждат?“. Отговорът на Фиго бе „не“, но след това добави „освен ако не става дума за теб“. Тогава Христо отговори: „Да, аз те обиждам“, на което португалецът само вдигна ръце и не каза нищо повече.