Серия „А“ ще въведе технология с видеоповторения

Серия „А“ ще въведе технология с видеоповторения, които да помагат на съдиите в напечени ситуации. От сезон 2017-18 година в италианския елит ще разчитат на модерната технология „ВАР“ (Видео Асистент Рефер), която пък ще доведе до премахването на четвъртите съдии на голлинията.

„Помолихме за разбиране от страна на клубовете, докато инсталираме тази технология на техните стадиони. Ще имаме нужда от отделно помещение, където ще се намират асистент-реферите, отговарящи за видеоповторенията, както и поне осем камери, които да следят случващото се на терена. Лигата ще поеме разходите по тяхното поставяне, като те ще бъдат от порядъка на 2 милиона евро. Поради тази причина в началото на новия сезон Кротоне ще играе първите си две срещи като домакин, а Каляри в два мача ще гостува, като това ще ни даде повече време за работа на техния стадион. ФИФА още не е дала официалното си одобрение, но сигналите са ясни и затова ние ще въведем тази технология от новия сезон“, обяви президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио.

Използването на „ВАР“ бе тествано по време на няколко контролни срещи, както и на световното първенство до 20 години. С въвеждането на тази технология окончателно отпада нуждата от използването на съдии на аутлинията. Серия „А“ вече въведе технология на голлинията през сезон 2016-17 и тя бе използвана доста успешно.

Оферта bet365 информира, че всички мачове от Серия А са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.