Новини за Шумахер

Лгендарният немски пилот от Формула 1 Михаел Шумахер се възстановява след тежката черепно-мозъчна травма, реагира на лечението и ще оздравее, заяви бившият ръководител на Ферари Лука ди Монтедземоло.

„Много се радвам да науча, че Михаел реагира на лечението. Аз знам, уверен съм, че благодарение на своята решимост, която ще има решаващо значение, той ще излезе от тази много сложна ситуация“, заяви Монтедземоло, цитиран от The Telegraph.

В края на декември 2013 г.,спортистът падна и удари главата си в камък, докато караше ски във френския курорт Мерибел. Вследствие на инцидента той получи тежка травма и бе в кома половин година. От септември 2014 г. пилотът е в своята швейцарска вила на брега на Женевското езеро и от тогава има много малко и твърде оскъдна информация за здравословното му състояние.

Периодично в медиите се появяват новини, че седемкратният световен шампион е на границата между живота и смъртта. В началото на юли 2016 г. мениджърът му Забине Кем съобщи, че ситуацията е толкова сложна, че не бива да се разкриват подробности. !–more–>