Луис Енрике: Едно нещо научих във футбола и то е…

Наставникът на Барселона Луис Енрике донякъде даде отговор на въпроса защо не бърза да преподписва с клуба. По време на днешната му пресконференция стана въпрос за изказването на Джосеп Гуардиола, че треньорската му кариера е към свой край.

Журналист зададе въпрос на Енрике дали и неговата не е във финалната си фаза.

„Едно нещо научих във футбола и това е, че бъдещето не съществува. Когато си планирам нещата, те обикновено не се случват. По тази причина се фокусирам само върху настоящето“, обясни 46-годишният специалист.

Той има контракт до края на шампионата и засега отказва да преговаря за нов, като се оправдава, че бил имал много работа и предпочитал да обърне внимание на този въпрос чак към месец май.

„Блаугранас“ влизат в серия от 19 мача в рамките на 60 дни, като това ще започне с утрешното гостуване в Билбао на Атлетик за Купата на Испания. „Януари е решаващ месец относно плановете ни да продължим да преследваме титлите във всички турнири, в които участваме, коментира Енрике. – Ето защо са ни нужни повече от 11 футболисти. Затова ще има ротации, за да могат всички да са във форма. Надявам се съперниците ни да грешат, а ние не и в края на сезона ще видим какво ще се случи.“

Старши треньорът коментира евентуалните трансфери на нови футболисти през този месец. „Сега е трудно за сделки, но клубът все пак трябва да е отворен към възможността за подсилване на тима“, категоричен беше Луис Енрике.

Най-близо на този етап до подпис с Барса изглежда ветеранът Дарио Сърна.
bet365