Барса изпусна точки и е далеч от Реал

Шампионът на Испания Барселона е все по-далеч от защита на титлата си, след като тази вечер направи 1:1 при гостуването си на Виляреал в ожесточена схватка от 17-ия кръг на Ла Лига. Каталунците изостават с пет точки от лидера Реал Мадрид, който има и мач по-малко.

Никола Сансоне вкара в 50-ата минута на срещата, а Лионел Меси реализира изключителен гол от пряк свободен удар в 90-ата. Гостите от „Камп Ноу“ имаха претенции за две дузпи, след като на два пъти Бруно игра с ръка. Веднъж и Хавиер Масчерано действа с ръка в наказателното поле на каталунците.

Мачът беше предшестван от обявяването на новото име на стадион „Ел Мадригал“, а именно – „Естадио де ла Серамика“. Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар дърпаха каталунците в предни позиции. Андре Гомеш получи доверие в халфовата линия. Хавиер Масчерано се завърна в защитния вал, а Люка Дин смени Жорди Алба. Фран Ескриба разчиташе на 4-4-2 с нападатели Никола Сансоне и Алешандре Пато.

Виляреал – Барселона+21
Андрес Иниеста отправи първия удар в третата минута, след като финтира Ману Тригерос – в ръцете на Серхио Асенхо. В рамките на осмата минута гостите от „Камп Ноу“ създадоха две опасни атаки. В първия случай Неймар асистира на Меси в наказателното поле, но изстрелът на аржентинеца беше блокиран. Секунди по-късно Лео хитро копна топката, Ней изскочи сам срещу вратаря, ала не успя да надиграе стража.

В деветата минута Хауме Коста нахлу отляво, видя непокрития Жонатан дос Сантос на втора греда, а той шутира от въздуха – опасно над гредата. В 12-ата Пато изпъкна с хубав пробив, излъга Сержи Роберто и Пике, но Дин изпревари в последния момент Дос Сантос с жертвен шпагат. В 18-ата Андре Гомеш видя пространство и нанесе силен шут от 20 метра, като кълбото профуча малко над гредата. При ответната акция Никола Сансоне дръпна мощно напред и стреля от 20 метра, намирайки ръцете на Марк-Андре тер Стеген.

Виляреал – Барселона+21
В 24-ата Неймар демонстрира отлична техника, залъга двама и от 19 метра изпрати мощна топка към вратата на съперника, а тя премина на сантиметри от лявата греда. „Жълтите“ разчитаха на подредена игра в отбрана и скоростни нападения. „Лос кулес“ разиграваха технично около наказателното поле, но почти не стигаха до удари. Нерядко „подводницата“ пресираше високо в опит да подтикне вратаря и защитниците към грешка.

В 33-ата Суарес центрира остро по земя, Неймар стигна до топката на пет метра от голлинията, ала беше блокиран при насочването от Марио Гаспар. В 43-ата Меси отправи първия си удар в двубоя и беше много близо до отбележи с глава. След корнер Лео се измъкна без опека и стреля под гредата – Асенхо внимаваше и изби. В 45-ата Суарес шутира отсечено от дъгата, ала точно в ръцете на вратаря.

Виляреал – Барселона+21
В началото на втората част домакините наказаха неподготвената защита на „лос блаугранас“. В 50-ата минута Дин загуби топката и постави начало на контраатака, при която Пато асистира на Сансоне, а италианецът насочи прецизно до далечната греда за 1:0. Гостите реагираха с бързо изпълнение на фал в 53-ата минута. Неймар излезе на стрелкова позиция, но ударът му се оказа лесен за вратаря.

Момчетата на Луис Енрике много трудно завършваха своите нападения. В 71-ата Хавиер Масчерано стреля с глава – над гредата. След това положение наставникът на Барса изведе левия бек Дин и пусна офанзивния халф Арда Туран, за да усили нападението. В 73-ата Бруно се подхлъзна в наказателното поле, Меси стреля, а халфът на домакините умишлено протегна ръка и спря топката. Сигнал за дузпа обаче не последва.

Виляреал – Барселона+21
Минута по-късно Меси нацели дясната греда на Асенхо след удар от 13 метра. Вратарят замръзна, но каталунците нямаха късмет. В 75-ата топката срещна и разперената ръка на Масчерано. Ударът беше от прекалено близка дистанция. При ответната бърза атака на „синьо-червените“ Асенхо отново спаси.

В 78-ата Бруно отново спря топката с ръка в наказателното поле. Този път халфът загуби равновесие и при падането си спря движението на кълбото. Съдията отново сметна, че това не е дузпа и взе най-странното решение: нарушение в атака.

Виляреал – Барселона+21
В 90-ата Лео Меси отбеляза зашеметителен гол от пряк свободен удар и изравни резултата. Аржентинецът завъртя топката и я прати почти съвършено към дясната сглобка, оставяйки вратаря без реакция – 1:1. До края имаше време само за втори жълт картон на Хауме Коста, който спря опасна контра.

Барселона вече е на трето място в класирането, изостайки от Реал Мадрид и Севиля. Виляреал пък изпусна да се върне на четвъртата позиция, заета от Атлетико Мадрид. След няколко дни и „синьо-червените“, и „жълтите“ имат тежки реванши за Купата на краля.
bet365