Ливърпул победи с 4:1 Порто

Ливърпул не срещна трудности при гостуването си на Порто в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига и си уреди среща с Барселона на последното стъпало преди големия финал в Мадрид. „Мърсисайдци“ се наложиха с 4:1 при гостуването си на „До Драгао“ и с общ резултат 6:1 продължават напред.

Садио Мане откри резултата в 28-ата минута с първия удар към вратата на Икер Касийяс. Порто доминираше до почивката, но направи няколко пропуска, след които получи попадение. В 65-ата минута Мохамед Салах вкара втори гол за Ливърпул. Едер Милитао намали на 1:2 в 65-ата минута,

но отново Салах и Вирджил ван Дай оформиха изразителния успех на английския гранд.

Добрата новина за Сержио Консейсао бе завръщането след наказания на Пепе и Ектор Ерера. Двамата са изключително важни фигури за домакините и съвсем логично попаднаха в титулярния състав. В отсъствието на трайно контузения Венсан Абубакар атаката на Порто водеше Муса Марега. По крилата действаха Хесус Корона и Ясин Брахими, а в средата на терена Ерера си партнирапе с Отавио и Данило Перейра.

Ливърпул започна с една изненада в предни позиции, където до Садио Мане и Мохамед Салах играеше Дивок Ориги, а не Роберто Фирмино. Джордан Хендерсън имаше известни здравословни проблеми и днес бе резерва. Вместо него Клоп гласува доверие от първата минута на Фабиньо. Другите в халфовата линия на „червените“ бяха Наби Кейта и Джеймс Милнър. На левия фланг на защитата се завърна Андрю Робъртсън, който изтърпя наказание от един мач.

Деян Ловрен е болен и в центъра на защитата действаха Вирджил ван Дайк и Жоел Матип.

Порто можеше да поведе още в първите секунди след красиво изпълнение на Корона. Мексиканският национал отправи фалцов удар по дигонала и топката прелетя на сантиметри над гредата, без Алисон да има шанс да я избие.

Домакините определено се стремяха към ранен гол, но Марега, както и на „Анфийлд“, не намираше път към вратата на Алисон. Националът на Мали отправи три удара в първия четвърт час, но нито един от тях не се превърна в попадение.

Пресата на португалците определено затрудняваше Ливърпул. Алекс Телес и Корона бяха много активни по левия фланг, а от другата страна Брахими тормозеше Робъртсън.

В 24-ата минута именно алжирецът стреля опасно, но ударът му беше блокиран.

В средата на полувремето Ектор Ерера изскочи сам срещу Алисон, ала се засуети и не нанесе удар. Последва светкавична контра на Ливърпул и гол на Садио Мане. Той беше зачетен след намесата на системата ВАР, защото имаше съмнения за засада. Оказа се, че Мане е бил на една линия със защитата след паса на Салах и попадението беше признато.

Преди гола Порто имаше 13 удара към противниковата врата, а Ливърпул – нито един. Очаквано беше при такъв развой импулсът в играта на домакините да изчезне и точно това се случи. До почивката не се случи нищо интересно и Ливърпул спокойно контролираше двубоя. В 44-ата минута Порто поиска дузпа за игра с ръка на Робъртсън, но в неговите действия нямаше умисъл, а и Ван Дайк изрита топката към съотборника си от много малко разстояние.

В началото на втората част в игра за домакините влезе Соареш вместо Отавио, а Фирмино смени незабележимия Ориги за Ливърпул.

Порто имаше инициативата, но футболистите на Консейсао знаеха, че няма как да вкарат 4 безответни гола.

В 65-ата минута Трент Александър-Арнолд изведе по перфектен начин Салах, който спокойно се разписа във вратата, пазена от Касийяс. Това беше първо попадение на чужд терена за египтянина в настоящото издание на Шампионската лига.

Веднага след гола Александър-Арнолд отстъпи мястото си на Джо Гомес. Порто върна едно попадение чрез Едер Милитао, който от лятото ще облече екипа на Реал Мадрид. Снажният бранител скочи най-високо в наказателното поле след центриране от корнер и простреля Алисон.

Феновете на домакините нямаха други поводи за радост.

Убийствената ефективност на Ливърпул донесе още два гола на сметката на „червените“, дело на Фирмино и Ван Дайк. Фирмино беше точен в 77-ата минута с глава след хубаво центриране на Хендерсън. Преди това Мане направи невероятен пропуск на празна врата.

В 84-ата минута Милнър изпълни корнер, Мане продължи с глава към Ван Дайк и мощният холандец не пропусна да забие топката във вратата на домакините. До края мърсисайдци имаха още едно положение, но Салах шутира неточно.

Ливърпул за втора поредна година е на полуфиналите, а паралелно с това преследва и титлата в Англия.

Всички мачове от Шампионска лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус, където може да спечелите бонус върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с bet365 Live. Трябва да имате средства в сметката си или да сте направили залог в последните 24 часа, за да се класирате.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bet365 bet365 bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с бет365 бонус, включително Футбол, Баскетбол, Безйбол, Тенис, bet365 mobile и много други – след пряко предаване, това е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Ако все още нямаш профил в bet365, направи своята bet365 регистрациясега и вземи бонус!

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика, заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо, както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, футболни прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.